Faq

Frequently Asked Questions

Over de software

 • Wat is een Tool?

  In Tooltagger staan jouw tools centraal; van gereedschap tot machine. Alles dus waarvan je moet borgen dat deze voldoen aan alle veiligheidseisen. 

 • Met welke NEN-3140 apparaten kan ik Tooltagger koppelen?

  Wij streven er naar om voor iedere klant die met NEN 3140 werkt de koppeling te realiseren Je start de import vanuit de app en hier selecteer je het gebruikte apparaat. staat je apparaat er niet tussen? Neem dan contact op en we zorgen dat je zo snel mogelijk ook kan importeren! 

 • In welke browsers werkt Tooltagger?

  Allemaal. Ben je altijd up-to-date met je browser? Dan werken we op elke browser.
  We ondersteunen sowieso de laatste twee versies van Chrome, Firefox, Safari en Edge.

 • Op welke apparaten kan ik Tooltagger gebruiken?

  Tooltagger is een SaaS-applicatie. Hierdoor werk je altijd via een browser in Tooltagger. Denk aan Google Chrome, Edge, enz. Hierdoor kan je op alle aparaten werken met een browser. Dit zijn onder andere laptops, desktops, smartphones, tablets, en smart TV’s als je dat wil. 

 • Hoe kan ik overstappen vanaf een ander systeem of excel bestand?

  De overstap procedure begint bij het exporteren van gegevens uit je huidige systeem of verzamelen van je data in excel. Vervolgens leggen we in onze kennisbank uitgebreid uit hoe je Tools en inspecties eenvoudig kunt importeren in Tooltagger. 

 • Wat is Tooltagger precies?

  Tooltagger is een online programma waarmee je met het grootste gemak alle gereedschappen en arbeidsmiddelen die gekeurd moeten worden registreert. Tooltagger wijst je er automatisch op wanneer iets weer (bijna) gekeurd moet worden. De resultaten van de inspectie registreer je meteen ter plekke: via je laptop, tablet of mobieltje. 

Over de abonnementen

 • Hoe kan ik opzeggen?

  Ga in de app naar jouw account pagina. Onder het kopje abonnement zie de knop ‘BEEINDIGEN’. 

 • Hoe werkt de NEN 3140 import?

  Heb je de keuring van het materieel uitgevoerd met behulp van een NEN-3140 apparaat uitgevoerd? Dan wordt het tijd om de resultaten in Tooltagger te zetten. Na het selecteren van het apparaat (Bijvoorbeeld de Safetypat3140) verschijnt een uitgebreide instructie. Hierin staat vermeld hoe je het bestand kunt vinden om up te loaden. Na het draaien van de import worden de inspectieresultaten aan de juiste tools gekoppeld. 

 • Waar vind ik de kennisbank?

  De kennisbank is bereikbaar via het menu bovenin deze website of via deze link.

 • Wat is de QR-ode scanfunctie?

  Met de knop QR-code printen’ wordt een printbare versie van de QR-code gegenereerd, waarmee je een tool eenvoudig kunt identificeren.
  Deze QR-code sticker plak je op je tool. En vervolgens scan je deze eenvoudig met een QR scanner app op je telefoon (bijvoorbeeld via de Camera-app op je iPhone). Na het scannen opent automatisch de detailpagina in Tooltagger, met de laatste gegevens en keuringsstatus van die tool. Zo zie jij direct wanneer de laatste keuring heeft plaatsgevonden!

 • Wat is het verschil tussen inspecties en inspecties met inspectiepunten?

  Een standaard inspectie heeft de mogelijkheid om een tool goed- of af te keuren. Een inspectie met inspectiepunten kan door Tooltagger gebruikers helemaal zelf worden samengesteld. Bepaal zelf welke punten de inspecteur tijdens de inspectie moet controleren. 

 • Wat is een gebruiker met leesrechten?

  Een gebruiker met leesrechten kan alle ingevoerde tools en inspecties bekijken. Deze gebruiker mag geen nieuwe tools of inspecties aanmaken. 

 • Wat kost Tooltagger

  Afhankelijk van het gekozen pakket betaal je €29, €39 of €69 per gebruiker. Gebruikers met leesrechten kosten €1 per maand. Ga voor meer informatie naar onze prijzen pagina.